bloemetjes-en-bijtjes

Bloemetjes en Bijtjes

De afgelopen tijd heeft de ontwikkeling van onze boomgaard niet stilgestaan. De meeste knoppen zijn uitgekomen, de bloemen zijn zichtbaar en de blaadjes beginnen langzaam aan de bomen te komen. Vorige week was een topweek voor de bloemen en bijtjes. Het weer bleef aangenaam lekker en hier hebben de bijen en hommels van genoten.  

Nachtvorst

In onze vorige update hebben we beschreven wat nachtvorst met de bloesem kan doen. Hopelijk blijft de nachtvorst uit en kan onze bloesem zich goed ontwikkelen. Nachtvorst kan nog altijd optreden tot aan de ijsheiligen. De ijsheiligen zijn volgens de volksweerkunde de laatste dagen in het voorjaar waarop nog nachtvorst kan optreden.

Bijenkasten

De afgelopen tijd hebben we ook weer nieuwe bijenkasten geplaatst. Deze bijenkasten dienen voor het bestuiven van de bloesem voor de midden en late rassen. De komende tijd zullen wij nog meer bijenkasten gaan plaatsen. Hoe meer bijen, hoe beter. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor het bestuiven van de bloesem. Zonder bijen zouden we geen kersen kunnen telen.

Kappen

Op 6 april is een deel van onze overkapping ingestort. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt om onze kappen te herstellen. Door alle steun en hulp is het ons gelukt om de kappen in goede orde te herstellen. Nogmaals bedankt!

We blijven doorgaan met het verzorgen van de boomgaard zodat we in de zomer weer met zijn allen kunnen genieten van heerlijke kersen. Wij kijken er in ieder geval heel erg naar uit. Hopelijk jullie ook!

boomgaard
bloemen1
bloemen2
bloemen3
bloemen4
bloemen5

Delen is lief ­čśç

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.