De boomgaard ontwaakt in sneltreinvaart

De boomgaard ontwaakt in een sneltreinvaart door het extreem warme weer in maart. De bloemknoppen verschuiven in een hoog tempo van knop naar bloem. Dit zou nog wel eens een vroeg kersenseizoen kunnen betekenen. In 2014 hadden we ook een warm voorjaar en toen kregen we ook een vroeg kersenseizoen. Voor ons zijn het nu spannende tijden… wat hebben de weergoden voor ons in petto? We verwachten dat er nog nachtvorst gaat komen dus daarom hebben we goed gebruik gemaakt van het goede weer om alvast een gedeelte van de boomgaard te overkappen. Laten we hopen dat dit jaar geen sneeuw valt in april 🙏🏼

Bloemknoppen-schuiven

De eerste bijen zijn gearriveerd

De imker is langs geweest en heeft de eerste twee bijenkasten in de boomgaard geplaatst. Deze bijen doen het voorwerk totdat 10% van de bloemknoppen open gaat. Hierna komt de versterking om te helpen bij de bestuiving van de hele boomgaard. We verwachten de hommels vanaf volgende week. Zoals de meeste van jullie al weten zullen de hommels de bijen ook dit jaar helpen bij de bestuiving. We zijn net zoals ieder jaar ontzettend benieuwd hoe de bestuiving dit jaar gaat verlopen!

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.