kersen groen

De eerste kersen zijn zichtbaar

Hier worden wij nou écht blij van! De bijen en hommels hebben goed hun werk gedaan en daar zijn wij trots op. Wij houden iedere dag de kersen in de gaten en deze mooie foto’s wilden wij graag met jou delen. De kersen zijn snel gegroeid op een tijdsbestek van vijf dagen. We hebben foto’s gemaakt van de kersen op 21 april en vandaag, 26 april. Zie hieronder het verschil!

Volg het proces van de kers!

Onze kersen op 21 april

kersen eerste fasekersen eerste fase

Zoals je op de foto’s kunt zien, komen de kersen uit de kersenbloesem tevoorschijn. Dat de kersen al zo vroeg beginnen met groeien, betekent dat het waarschijnlijk een vroeg jaar zal worden. Vooral als er gekeken wordt naar eerdere seizoenen. In onze vorige blog (wanneer zijn de kersen rijp) deden wij ook al een voorspelling dat het een vroeg seizoen zou worden en welke factoren hierbij belangrijk zijn. 

Onze kersen vandaag, 26 april

kersen groenkersen groen

Zoals je op deze foto’s kunt zien, zijn de kersen een stuk gegroeid en dat op maar vijf dagen tijd!

Over 6 weken…

Het zal nog wel 6 weken duren voordat de eerste kersen geplukt kunnen worden.

Benieuwd hoe de kersen er volgende week bij hangen? Wij gaan het proces iedere week proberen vast te leggen. Dus houd de website goed in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief. Dit kun je doen onderaan de pagina.

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.