De kersen beginnen te groeien en te kleuren

Kersen in de groei 30-05-2019

Ondanks het koude weer van de laatste weken beginnen de kersen goed op maat te komen en beginnen ze langzaam te kleuren. Om het proces in kaart te brengen hebben we de kersen op vier momenten gefotografeerd. Er zijn alleen foto’s genomen op het moment dat er ook iets van verschil waar te nemen is. Op 1 mei, 5 mei, 20 mei en vandaag hebben we de kersen vastgelegd.

Zie hieronder de voortuitgang van onze kersen!

Volg het proces van de kers!

Onze kersen op 1 mei

Kersen in de groei 01-05-2019

Op deze foto zijn de kersen iets steviger geworden vergeleken met de kersen van 26 april. In onze vorige blog kunt u deze terug vinden: ”de eerste kersen zijn zichtbaar” .  Hier is nog niet heel veel verschil zichtbaar.

 

Onze kersen op 5 mei

Kersen in de groei 05-05-2019

Tussen 1 en 5 mei waren de weeromstandigen goed voor de groei van de kersen. U ziet dan ook een klein beetje verschil in grootte. Als het warm weer is, dan kan het heel hard gaan met de kersen. Hierna was het weer wat kouder, en dit merkt u direct aan de groei van de kersen. De kersen groeien dus het snelst in vochtig en warm weer.

 

20 mei: de eerste roodverkleuring is zichtbaar!

Kersen in de groei 20-05-2019

Op 20 mei was de eerste roodverkleuring zichtbaar. De kersen beginnen nu langzaam te kleuren.

 

Vandaag, 30 mei, roodverkleuring begint langzaam…

Kersen in de groei 30-05-2019

Op deze foto ziet u het goed dat de roodverkleuring begonnen is. Niet alle kersen kleuren direct mee, maar u ziet wel al dat enkele kersen al enig rood zijn. Sommige van deze kersen gaan nog uitvallen, dit komt door de rui. 

 

Dus… hoelang nog?

We denken dat we rond 15 en 20 juni de eerste kersen gaan plukken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het weer, maar we houden u op de hoogte!

Groetjes Jo & Monica

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste een bericht zodra het kersenseizoen van start gaat.

  • Herrinering start kersenseizoen
  • Aanbiedingen
  • Informatie kersenplukdag

Scroll naar top