Niets is zo lekker op een warme zomerse dag als een homemade kersensmoothie! Voedzaam, smaakvol en snel! Smoothies staan dan ook regelmatig met de lunch bij ons op tafel. Écht iedereen smult ervan; soms is één smoothiekan eigenlijk niet genoeg. Het smaakt gewoon naar meer. De kersen-yoghurtsmoothie is onze favoriet en daarnaast nog twee andere variaties.

KERSEN-YOGHURT
Deze smoothie is onze favoriet! Een heerlijke combi van onze zoete kersen met romige yoghurt; een echte aanrader.
Welke ingrediënten heb je nodig?
• 1 hand dagverse zoete kersen
• 100 ml halfvolle yoghurt
• 100 ml Griekse yoghurt
• optioneel: een scheutje agavesiroop (of een ander zoetmiddel)
Hoe maak je het?
• Was de kersen en droog ze af. Daarna halveer je ze en ontpit je ze.
• Stop de kersen in de blender en giet de yoghurt erbij.
• Mix en serveer!

KERSEN-BANAAN
Een heerlijke romige smoothie! Ideaal met het ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje.
Welke ingrediënten heb je nodig?
• 1 hand dagverse zoete kersen van Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens
• 1 hele rijpe banaan
• 0,5 liter havermelk (of andere melk naar keuze)
Hoe maak je het?
• Was de kersen en droog ze af. Daarna halveer je ze en ontpit je ze.
• Schil de banaan en snijd in schijfjes.
• Stop de kersen en banaan in de blender en schenk de havermelk erbij.
Monica’s tips:
Wil je je smoothie nu nog romiger maken (echt, kan dat)?
Schil een hele rijpe banaan, snijd in plakjes en leg een paar uurtjes of een nachtje in de vriezer. Vervang de gewone rijpe banaan in het recept vervolgens door deze bevroren banaan (mits je een sterke blender hebt) en je krijgt een enorm romig drankje.
Ik gebruik geen zoetmiddel in deze smoothie. Voor ons is de smoothie zoet genoeg door het rijpe fruit. Wil je de smoothie toch zoeter? Voeg dan naar smaak zoetmiddel toe.

KERSEN-BOSVRUCHTEN
Nog zo’n variant van een heerlijke romige smoothie! Zeker weten het proberen waard!
Welke ingrediënten heb je nodig?
• 1 hand dagverse zoete kersen
• 1 hand bosvruchten (vers of uit de diepvries)
• 1 hele rijpe banaan
• 0,5 liter havermelk (of andere melk naar keuze)
Hoe maak je het?
• Was de kersen en droog ze af. Daarna halveer je ze en ontpit je ze.
• Schil de banaan en snijd in schijfjes.
• Stop de kersen, banaan en bosvruchten in de blender en schenk de havermelk erbij.
• Mix en geniet!
Monica’s tips:
Wil je je smoothie nu nog romiger maken? Schil een hele rijpe banaan, snijd in plakjes en leg een paar uurtjes of een nachtje in de vriezer. Vervang de gewone rijpe banaan in het recept vervolgens door deze bevroren banaan (mits je een sterke blender hebt) en je krijgt een enorm romig drankje.
Ik gebruik geen zoetmiddel in deze smoothie. Voor ons is de smoothie zoet genoeg door het rijpe fruit. Wil je de smoothie toch zoeter? Voeg dan naar smaak zoetmiddel toe.