kersenbloessem gespot

Eerste kersenbloessem gespot

De lente is officieel begonnen en we hebben de eerste kersenbloessem in onze boomgaard gespot. Eindelijk! Onze kersen komen er langzaam weer aan.  Het zal nog wel een aantal dagen duren voordat de rest van de boomgaard in bloei komt te staan, maar het is altijd leuk als de eerste bloessem wordt gespot.

Bijen ook gearriveerd

Onze lieve bijtjes zijn ook gearriveerd en zijn zich langzaam aan het settelen. We hopen dat de temperatuur aangenaam blijft zodat de bijen aan het werk kunnen gaan om de bloessem te bestuiven. Bijen houden niet van lage temperaturen en zijn erg belangrijk bij de bestuiving van onze kersen. Naast onze bijen zetten we ook hommels in om te zorgen dat de bestuiving goed verloopt. Hommels vliegen namelijk ook bij lagere temperaturen.

De rest

Tot nu is alleen deze ene kersenbloessem gespot. De rest van de kersenbomen bevinden zich nog in een vroeger stadium. De meituiltjes zijn stevig in de groei en het zal niet lang duren voor deze ook in bloei komen te staan. Het zal niet lang duren meer voordat je kunt genieten van onze heerlijke kersen.

kersenbloessem gespot
meituiltje-in-groei

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.