Hedelfinger-kersen

Hedelfinger kersen aangeplant

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dit jaar hebben wij 50 Hedelfinger kersenbomen bijgeplant. De Hedelfinger kan beschouwd worden als de ‘goude oude’ van de vorige eeuw. Door ontwikkeling in nieuwe rassen, is de Hedelfinger minder geliefd geworden onder de kersentelers en dus minder op de markt aanwezig. 

‘’En waarom?’’ hoor ik je denken. De Hedelfinger is toch het bekendste ras van allemaal? Dat klopt. Ook in deze eeuw is de Hedelfinger nog altijd populair. De reden dat de Hedelfinger minder verkocht wordt, komt doordat de meeste kersentelers liever kiezen voor een ras dat makkelijker plukt en minder barstgevoelig is voor de regen. En ook wij hebben hier voorkeur aan gegeven. Door de blijvende vraag naar Hedelfingers hebben wij nu toch besloten om nieuwe Hedelfingers aan te planten.

Massaal Hedelfinger kersen eten in 2021?

Dat zou leuk zijn, toch? Maar helaas gaat die vlieger niet op. De tijd die een kersenboom nodig heeft voordat die voldoende kersen kan leveren, is minimaal twee jaar. Gelukkig hebben we nog wat Hedelfinger boompjes in productie voor de liefhebber. Over twee á drie jaar zijn de nieuwe Hedelfinger boompjes ook in de productie. Alleen de geluksvogels kunnen bij ons komende zomer genieten van de Hedelfinger kersen. Wij hebben dan wel Hedelfingers in productie, maar dit is niet genoeg voor iedereen.

Gevarieerd aanbod van toprassen

Wees niet getreurd dat de Hedelfingers de komende tijd nog weinig voorradig zijn, door ons gevarieerd aanbod van andere toprassen, is er meestal voor ieder wat wils. Ook al behoort de Hedelfinger nog steeds tot een van de toppers, onze andere rassen zijn ook van topkwaliteit. Ieder ras van ons assortiment is door Jo en Monica op smaak, kleur en hardheid geselecteerd.

Kersenvriend

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Meld je dan aan als onze Kersenvriend!

Als Kersenvriend ontvang je:

Wij zullen je niet spammen. Lees onze privacyverklaring.