Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens

Hoe bewaar je kersen?

 

Kersen zijn natuurlijk het lekkerste als je ze direct kunt opeten, maar wil je de kersen toch nog iets langer bewaren omdat er nog vrienden of familie op bezoek komen, of omdat je er zelf nog langer van wilt genieten? Maar hoe bewaar je kersen? Lees dan hieronder in ons artikel om ervoor te zorgen dat ze zo lekker en zo vers mogelijk blijven.

zoete kersen bakje

Let goed op tijdens het moment van aankoop

Als je kersen gaat kopen is het belangrijk dat de kersen geen beschadiging hebben opgelopen. Kersen zijn heel kwetsbaar en hier kan snel een beschadiging optreden door wind of dat een vogel erin gepikt heeft. Let daarom goed op of de kersen geen beschadiging hebben want dit zorgt ervoor dat de kersen minder lang houdbaar zijn. Het is ook belangrijk om er altijd op te letten dat de steeltjes van de kersen nog eraan zitten en mooi groen zijn, dit is een garantie voor de versheid. Als de kersen geen steeltjes hebben, dan drogen ze sneller uit en bewaren ze zich minder goed.

Hoe bewaar je kersen in de koelkast

Als je kersen gekocht hebt is het beste om deze te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4-7°C, op deze manier blijven ze 3-5 dagen goed.  Wil je een aantal kersen opeten? Neem de kersen een half uur voor consumptie uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen, want dan zijn de kersen het lekkerste.

Wij raden aan om de kersen altijd in de koelkast te bewaren als dat mogelijk is.

Hoe bewaar je kersen buiten de koelkast?

Bewaar nooit meer kersen buiten de koelkast die je van plan bent om binnen een uur op te eten! Kersen die niet gekoeld worden zullen sneller de versheid en smaak verliezen. Wij adviseren het om alleen om de kersen die je van plan bent om binnen 1 uur op te eten, of te gebruiken voor iets anders, buiten de koelkast te plaatsen zodat de kersen op kamer temperatuur kunnen komen. Zorg ervoor dat de rest van de kersen wel in de koelkast geplaatst worden zoals we hierboven al hebben aangegeven, om de versheid van het product te behouden.

Hoe bewaar je kersen in een vriezer

Ben je ook net zoals ons gek op kersen? Bewaar dan een aantal kilo kersen in de vriezer. Voordat je de kersen in de vriezer legt, spoel ze eerst goed schoon, droog ze goed af en ontpit ze. Bij een temperatuur van -18°C kun je de kersen nog 12 maanden bewaren. Je kunt de bevroren kersen later verwerken in een recept, gerecht, jam of een heerlijke smoothie.

Bij nog eventuele vragen kun je ons altijd bereiken op info@kersenbedrijfschaepkens.nl of bel met +31612044368. Kijk voor de contact pagina voor meer informatie.

 

Wil je een e-mail ontvangen zodra het kersenseizoen begint?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste scherpe tijdelijke aanbiedingen in je mailbox! 

Wat komt terug in de nieuwsbrief?

  • Een e-mail zodra het kersenseizoen begint
  • Scherpe tijdelijke aanbiedingen via de e-mail
  • Informatie omtrent de Kersenplukdag 2018