kersen bewaren

Hoe kunt u kersen het beste bewaren?

U heeft kersen gekocht en u komt thuis en u wilt weten hoe kunt u kersen het beste bewaren? In deze korte blog leggen wij u uit waarom en hoe u kersen gekoeld dient bewaren.

Waarom kersen koelen?

De belangrijkste reden waarom u kersen gekoeld dient te bewaren is vanwege de kwaliteit. Iedere dag dat u de kersen niet koel bewaard, ontstaat er kwaliteit- en smaakverlies. En vooral met warm weer kunt u het beste de kersen bewaren in de koelkast. Als u dit niet doet dan merkt u vanzelf dat de kersen sneller achteruit gaan in kwaliteit. Bewaar de kersen in de koelkast op vijf à zes graden celcius. U kunt de kersen in een zak of bakje zo in de koeling plaatsen. Haal de kersen ongeveer vijf minuten tot een kwartier vooraf consumptie uit de koelkast en voilà: genieten maar!

In de vriezer bewaren

In de vriezer kunt u de kersen 8-12 maanden bewaren. Leuk om door het jaar kersen te gebruiken bij allerlei leuke recepten. Bekijk hier enkele van onze recepten.

Op de fruitschaal bewaren

Probeer de fruitschaal te vermijden en maak gebruik van een koeling als het mogelijk is. Als u toch de kersen op de fruitschaal bewaart zonder deze te koelen, zijn ze ongeveer 1 dag houdbaar. Wij raden dit alleen aan als u geen koeling in de buurt heeft of als ze nog dezelfde dag worden opgegeten. Als de kersen vers zijn, zijn ze ook prima te bewaren zonder koeling maar toch gaat de kers iedere dag achteruit in kwaliteit.

Kersenvriend

Meld u aan als Kersenvriend

Bent u ook zo verzot op kersen? Meld u dan aan als onze Kersenvriend!
Als Kersenvriend ontvangt u:
  • Een herinnering zodra de eerste kersen geplukt worden
  • Leuke aanbiedingen via e-mail
  • Informatie over onze Kersenplukdag
Wij zullen u niet spammen. Lees onze privacyverklaring.
Scroll naar top