Hoe kunt u kersen het beste bewaren?

kersen bewaren

Iedere ochtend komen onze kersen vers uit de kersenboomgaard. En ook onze kersen worden gekoeld. Zodra de kersen uit de boomgaard komen, worden ze direct in de koeling geplaatst. Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit top blijft. En wij raden het u zeker aan, om uw kersen ook ten alle tijden gekoeld te bewaren.

Dus hoe kunt u kersen het beste bewaren? In deze korte blog leggen wij u uit waarom en hoe u kersen gekoeld dient bewaren,

Behoud van kwaliteit

De belangrijkste reden waarom u kersen gekoeld dient te bewaren is vanwege de kwaliteit. Iedere dag dat u de kersen niet koel bewaard, ontstaat er kwaliteit- en smaakverlies. En vooral met warm weer kunt u het beste de kersen gekoeld bewaren. Als u dit niet doet dan merkt u vanzelf dat de kersen sneller achteruit gaan in kwaliteit.

Lekker fris

En ook vinden wij dat de kersen het lekkerste zijn als ze even gekoeld zijn geweest. Haal de kersen ongeveer een vijf tot een kwartier vooraf consumptie uit de koelkast om dan lekker te genieten van de kersen, smullen!

Bewaaradvies kersen

In de koeling bewaren

Als u een kilo kersen hebt gekocht kunt u ze het beste bewaren in de koelkast op vijf à zes graden celcius. U kunt de kersen hoe u ze gekocht heeft, dus in een zak of in een bakje, gewoon zo in de koeling plaatsen. Als het verse kersen zijn, zijn ze gemakkelijk 3-5 dagen houdbaar.

In de vriezer bewaren

In de vriezer kunt u de kersen 8-12 maanden bewaren. Leuk om door het jaar kersen te gebruiken bij allerlei leuke recepten. Bekijk hier onze recepten, more to come!

Op de fruitschaal bewaren

Probeer de fruitschaal te vermijden en maak gebruik van een koeling als het mogelijk is. Als u toch de kersen op de fruitschaal bewaart zonder deze te koelen, zijn ze ongeveer 1 dag houdbaar. Wij raden dit alleen aan als u geen koeling in de buurt heeft of als ze nog dezelfde dag worden opgegeten. Als de kersen vers zijn, zijn ze ook prima te bewaren zonder koeling maar toch gaat de kers iedere dag achteruit in kwaliteit.

Bewaartip kersen

Zorg dat de steeltjes aan de kersen blijven zitten. De steeltjes zorgen voor de versheid van de kers. Als het steeltje aan blijft zitten, droogt de kers minder snel uit. Ook ziet het natuurlijk een stuk leuker uit met een steeltje.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste een bericht zodra het kersenseizoen van start gaat.

  • Herrinering start kersenseizoen
  • Aanbiedingen
  • Informatie kersenplukdag

Scroll naar top