Rode kersen

De eerste kersen zijn rood

Wat een paar warme dagen en regen kunnen doen! Op 30 mei was de roodverkleuring al een beetje begonnen, in een tijdsbestek van tien dagen zijn ze enorm gekleurd. Hieronder kun je de voortgang van de kersen zien.

Onze kersen op 30 mei (vorig bericht)

Kersen in de groei 30-05-2019

Op deze foto zie je goed dat de roodverkleuring begonnen is. Niet alle kersen kleuren direct mee, maar je ziet wel al dat enkele kersen al enig rood zijn. Sommige van deze kersen gaan nog uitvallen, dit komt door de rui.

De eerste rode kersen

Rode kersen

Dus... hoelang nog?

Het tempo gaat hard maar toch ziet het eruit dat het nog eventjes gaat duren. In ons vorig nieuwsbericht hadden wij geschreven dat het seizoen rond 15 juni zou beginnen. Dit is achteraf gezien nog te vroeg, de kersen rijpen snel maar niet snel genoeg. Het zal waarschijnlijk nog twee weken duren voordat je bij ons weer kersen kunt kopen, natuurlijk is dit afhankelijk van het weer. Wij houden je op de hoogte!

Delen is lief ­čśç

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.