Kersen in de groei 30-05-2019

De kersen beginnen te groeien en tekleuren

Ondanks het koude weer van de laatste weken beginnen de kersen goed op maat te komen en beginnen ze langzaam te kleuren. Om het proces in kaart te brengen hebben we de kersen op vier momenten gefotografeerd. Er zijn alleen foto’s genomen op het moment dat er ook iets van verschil waar te nemen is. Op 1 mei, 5 mei, 20 mei en vandaag hebben we de kersen vastgelegd.

Volg het proces van de kers!

onze kersen: 1 mei

Kersen in de groei 01-05-2019

Op deze foto zijn de kersen iets steviger geworden vergeleken met de kersen van 26 april. In onze vorige blog kun je deze terug vinden: ”de eerste kersen zijn zichtbaar” .┬áHier is nog niet heel veel verschil zichtbaar.

5 mei

Kersen in de groei 05-05-2019

Tussen 1 en 5 mei waren de weeromstandigen goed voor de groei van de kersen. Je ziet dan ook een klein beetje verschil in grootte. Als het warm weer is, dan kan het heel hard gaan met de kersen. Hierna was het weer wat kouder, en dit merk je direct aan de groei van de kersen. De kersen groeien dus het snelst in vochtig en warm weer.

20 mei: eerste roodverkleuring

Kersen in de groei 20-05-2019

Op 20 mei was de eerste roodverkleuring zichtbaar. De kersen beginnen nu langzaam te kleuren.

30 mei: roodverkleuring langzaam op gang

Kersen in de groei 30-05-2019

Op deze foto zie je het goed dat de roodverkleuring begonnen is. Niet alle kersen kleuren direct mee, maar je ziet wel al dat enkele kersen al enig rood zijn. Sommige van deze kersen gaan nog uitvallen, dit komt door de rui. 

Dus… hoelang nog?

We denken dat we rond 15 en 20 juni de eerste kersen gaan plukken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het weer, maar we houden je op de hoogte!

Delen is lief ­čśç

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.