Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens

Kersen plukken bij Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens

Wilt u eens uw eigen kersen plukken? Dat kan! Tijdens onze kersplukdag bent u welkom in onze boomgaard om uw eigen kersen te plukken. Ieder jaar organiseren wij een kersenplukdag om iedereen de kans te geven om hun eigen kersen te plukken. Op deze dag leren wij u hoe u kersen moet plukken.

kersen plukken

Kersen plukken

U pakt de kers voorzichtig met je hand bovenaan het steeltje kort bij de tak vast en knikt de kers naar achter. Op deze manier laat de kers het makkelijkste los zonder dat de kersenboom beschadigd wordt. Alle kersen dienen met steel geplukt te worden, kersen met steel blijven langer goed/vers. U kunt aan de kleur van de steel zien of de kers vers is. Zijn ze mooi groen? Dan weet je dat de kersen vers zijn.

Wat is er allemaal te doen tijdens de kersenplukdag?

Kersen plukken ‘’all you can eat’’

Tijdens onze kersenplukdag mag u voor een kleine vergoeding uw eigen kersen plukken en deze mag u ook opeten. Wil u uw eigen geplukte kersen mee naar huis nemen? Dat kan, op de kersenplukdag kun je deze meenemen voor een gereduceerd tarief. Gaat u met buikpijn naar huis?

Rondleiding in pluktreintjes

kersen plukken

Ieder jaar hebben wij ook rondleidingen door de kersenboomgaard met onze treintjes. Onze chauffeur brengt u door gedeeltes van onze plantage, zo zie je de plantage van kortbij; leuk voor volwassenen en kinderen.

 Diverse leuke kinderactiviteiten

Voor de kinderen hebben wij een springkussen geregeld waar de kinderen zich los op kunnen laten. Kinderen kunnen ook geschminkt worden door onze schmink artiest.

Terras met verkoop huisgemaakte lekkernijen

We hebben een binnen en buitenterras waar u na het plukken van de kersen nog even rustig bij kunt komen onder het genot van een drankje en een gebakje

Imker aanwezig

Onze imker die samen met zijn bijen en hommels ervoor zorgt dat onze kersen bestuift worden is aanwezig. Tijdens deze dag kunt u allerlei vragen stellen aan de imker over bijen, hommels en honing. Zo heeft de imker ook echte bijenhoning bij zich om aan te schaffen. Ook leuk om de kinderen te laten leren over dit mooie beroep.

Wanneer kan ik kersen plukken?

kersen plukken

Op zondag 1 juli 2018 organsieren wij de Kersenplukdag Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens 2018. Tijdens deze dag kun je je eigen kersen plukken en genieten van ons kersengebak. Kom gezellig langs en beleef een gezellige plukdag in de boomgaard met het hele gezin.

Locatie: Klimmenderstraat 106, 6343 AE, Klimmen

Gratis parkeer mogelijkheden aanwezig

Wat kost het kersen plukken?

Om de boomgaard te betreden rekenen wij een entree prijs van €4,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen (vanaf 5 jaar). U mag dan de boomgaard betreden en zoveel kersen plukken eten als je wilt.  Als u hierna nog kersen mee naar huis wilt nemen, dan kunt u deze afrekenen voor een gereduceerd dagtarief.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste een bericht zodra het kersenseizoen van start gaat.

  • Herrinering start kersenseizoen
  • Aanbiedingen
  • Informatie kersenplukdag