Kersen-plukken-klimmen

Kersen plukken in Limburg

Tussen Maastricht en Heerlen ligt Kersenbedrijf Jo en Monica Schaepkens. Tijdens onze Kersenplukdag bent u van harte welkom op ons kersenbedrijf. Beleef en ervaar de sensatie van zelf geplukte kersen. Deze dag is een leuk uitje voor familie en vrienden. Jong en oud. Kom het zelf ervaren en geniet van onze boomgaard.

Bekijk actuele informatie Kersenplukdag

All-you-can-eat kersen plukken

Tijdens onze Kersenplukdag hanteren wij een all-you-can-eat concept. Met dit concept mag u onze boomgaard betreden tegen een eerlijk tarief. Wij voorzien u van plukinstructies en daarna kunt u met uw vrienden of familie genieten van het kersenplukken. Dus bereid u voor op een dagje kersen eten.

Omdat u de kersen zelf heeft geplukt, mag u de kersen mee naar huis nemen voor een gereduceerd tarief.

Meer dan alleen kersen plukken

Kersen zelf vers van boom plukken is al leuk genoeg. De kers meteen van boom tot mond, heerlijk! Maar onze Kersenplukdag is veel meer dan dat. U kunt het zien als een gezellig uitje vol activiteit voor iedereen. U kunt bijvoorbeeld een rondrit maken door de boomgaard met de pluktrein en genieten op het terras met lekkernijen, koffie, thee en frisdrank. Onze ambachtelijke vrienden met zoete en hartelijke streekproducten zullen ook uitgenodigd worden. En om de kids bezig te houden zal er een springkussen zijn en een schminkster.

Hoe moet u kersen plukken?

Belangrijk is dat de kersen mét steeltje geplukt worden en niet van de boom eraf getrokken worden. Dit kunt u het beste doen door de kers met een zachte kantelbeweging naar boven te knikken. Leg de kersen daarna voorzichtig in de plukemmer. Zo zorgt u ervoor dat de kersen heel, lekker en houdbaar blijven. Ook als u de kersen uit de emmer haalt moet u voorzichtig zijn met het superfruit.

Bekijk onze blog over kersen plukken voor uitgebreidere plukinstructies.

Wanneer bent u welkom?

Wij organiseren onze plukdag altijd begin juli. Op onze kersen plukken pagina vindt u actuele informatie wanneer deze plaats vindt. U kunt zich ook aanmelden als Kersenvriend, we sturen op tijd een e-mail zodra we meer informatie hebben over de plukdag.

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.