Kersenras-Bellise-begint-goed-te-kleuren

Kersenrassen Bellise en Merchant beginnen goed te kleuren

Hallo kersenvrienden! De roodverkleuring heeft aardig doorgezet en wij dachten laten we nog een update geven vlak voor het seizoen. De eerste rassen van het kersenseizoen Bellise en Merchant zijn aardig aan het kleuren. Yeaah! Voor de rest heeft de ontwikkeling zich in een rustig tempo doorgezet wat heel gunstig is. Kersen moeten rustig de tijd krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen tot een topkers.

Betere smaak dit jaar?

Doordat we in april en mei enkele nachten vorst hebben gehad, een nacht zelfs tot -8 graden…, hebben we dit jaar minder kersen als vorig jaar. Maar niet getreurd, voor onze klanten hebben we meer dan genoeg! Maar natuurlijk vinden wij het erg jammer want hier werken we natuurlijk iedere dag hard voor. Als de vorst dan komt en de oogst op een paar nachten minder wordt, dat is niet leuk… Maar aan ieder nadeel zit ook een voordeel, en dat is dat de smaak van de kersen dit jaar nog beter kan zijn doordat de bomen de aromas verdelen over de kersen die over zijn. Minder kersen = betere smaak, dat is de theorie. We gaan het dit jaar samen zien.

Foto’s Bellise en Merchant

We hebben nog een paar mooie foto’s gemaakt van de kersenrassen Bellise en Merchant. De eerste twee kersenrassen van ons kersenseizoen.

Bellise

kersenras-bellise

Merchant

Kersenras-Merchant

Delen is lief šŸ˜‡

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.