kersentijd is begonnen

De kersentijd is weer begonnen

Eindelijk na al deze warme dagen is de kersentijd bij Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens weer begonnen. Vandaag gaan wij de eerste kersen plukken voor de verkoop in onze winkel. Na vele telefoontjes en bezoekjes van klanten te hebben mogen ontvangen met de vraag of de kersen al rijp zijn, kunnen we nu eindelijk zeggen; de kersen zijn er! Vers van de boom gaan de kersen vandaag de verkoop in, verser dan dit kun je ze niet krijgen.


kersentijd aangebroken

 

 

 

 

 

 

 

De kersentijd is een prachtig begin van de zomer

Een prachtig begin van de zomer met veel zon wordt nog mooier als er kersen zijn, want kersen behoren tot de categorie ‘’zomerfruit’’. Vandaag, 15 juni, is het begin van de kersentijd, die pas begint en ongeveer 6-8 weken duurt, tenminste bij ons.

Is de kersentijd vroeg of laat dit jaar?

Er zijn veel mensen die denken dat de kersentijd dit jaar later is, maar een van onze vorige artikelen hebben we geschreven over wanneer een kersenseizoen vroeg of laat is. Maar we zouden kunnen zeggen dat de kersentijd van dit jaar normaal is. Vorig jaar zijn wij open gegaan op 16 juni, 1 dag later, en vorig jaar was ook een normaal seizoen. Met normaal bedoelen wij dan, niet vroeg en niet laat. Maar door een warme start van de lengte en zomer, merken wij dat er eerder vraag naar kersen is dan normaal.

Hoelang duurt de kersentijd bij Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens?

Doordat wij 14 verschillende rassen hebben wij ongeveer 6-8 weken kersen. Dit komt doordat deze rassen rijpen binnen een periode van 6-8 weken. Wij verkopen namelijk alleen dagverse kersen, op het moment dat we dit niet meer kunnen garanderen, dan wordt de winkel gesloten tot aan het volgende seizoen. Dus wees op tijd erbij, deze 6-8 weken vliegen namelijk voorbij! Wil je weten of wij nog kersen hebben? Twijfel dan niet om een bezoekje te brengen of bel ons gerust op.

Welk ras geeft de aftrap van het seizoen?

Het ras dat de aftrap gaat geven van het kersenseizoen is Merchant. Dit is een stevige, zoete en aromatische kers waarmee je de kersentijd goed en lekker mee kunt beginnen.

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.