Of ze dit in Italië, het land van de tiramisu, ook serveren weten we niet. Maar dat deze zoete kersentiramisu een regelrechte hit is weten we dan weer wel. De bordjes met deze zoete kersentiramisu zijn in een oogwenk leeg en steevast wordt er een tweede stukje genomen. En als dat gebeurt, dan weet je dat het goed zit. Dus voor iedereen die eens een keertje wilt variëren met tiramisu, is deze zoete kersenvariant een echte aanrader!

Welke ingredienten heb je nodig?
(voor een schaal van 25×25 cm)
• 1 pak lange vingers
• 150 ml chocolademelk
• 250 gram mascarpone
• 4-6 eetlepels poedersuiker
• 250 ml slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 zakje klopfix/klopklop
• ongeveer 300 – 350 gr kersensaus van zoete kersen

Hoe maak je het?
1. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix/klopklop.
2. Klop hier de mascarpone en 4 tot 6 eetlepels (naar gelang de gewenste zoetheid) poedersuiker door.
3. Dompel de lange vingers kort in chocolademelk en leg ze in de schaal.
4. Schep de helft van de room op de lange vingers en strijk het glad.
5. Op de laag room, leg je weer een laag in chocolademelk gedompelde lange vingers gevolgd door de rest van de room.
6. Garneer met zoete kersensaus en eventueel amandelschaafsel en laat een nacht in de koelkast opstijven.

Monica’s tip
In plaats van de tiramisu te garneren met de zoete kersensaus, kun je ook kersenjam als een laag in de tiramisu verwerken en cacaopoeder bovenop de tiramisu strooien.
Dit recept is aangepast van Ellouisa Cooking.