Kordia-Summit-in-de-verkoop

Kordia en Summit in de verkoop

Het moment voor vele is dan eindelijk aangebroken: kordia is rijp voor verkoop. We hebben enkele kleine partijen Kordia tussendoor kunnen verkopen maar nu komt het overgrote deel in de verkoop. De Kordia zal de komende dagen ook nog verder rijpen/zoeten. Ook ligt Summit nu in de verkoop.

Wat mag u verwachten van Summit?

Het is een sappige, friszoete kers met stevig vruchtvlees wat een aangename “bite” geeft. De kleur van deze kers is helderrood. Dat hoort zo en is typerend voor dit ras.

Welke kleur hebben kersen nu, rood of bijna donkerzwart?

De kleur van kersen varieert van zuiver geel tot een diepe, zwartpaarse kleur en bijna alle denkbare kleuren daartussenin. Bij ons vind je voornamelijk de soorten die een diepe, zwartpaarse, zwartrode kleur hebben en enkele “red heads” die ertussenuit steken, zoals Summit. En zo heeft de Kordia weer een donkere/zwarte kleur.

Vanmiddag nieuwe batch Chocolate Cherries

Gisteren hebben we onze eerste proef gedraaid met Chocolate Cherries (verse Kordia’s gedipt in chocolade). Vandaag gaan we een nieuwe batch maken en in de loop van de middag komt die in de verkoop. Mits alles goed gaat (fingers crossed 🙈).

Chocolade-kersen

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.