Kersen-soorten

De lekkerste kersen soorten

Er bestaan honderden verschillende kersen soorten. Ieder soort heeft zijn eigen unieke kenmerk. Zo zijn er kersen van zoet tot mierzoet. Van zacht tot hard. Of wat dacht je van een kers met een hartjesvorm?

Kersenbedrijf Jo en Monica Schaepkens teelt 14 verschillende kersen soorten, die rijpen in een periode van zes tot acht weken. Wij verkopen aan huis in onze pop-up store heerlijke zoete kersen. Kom onze kersen soorten uitproberen tijdens het kersenseizoen!

Onze zoete kersen soorten

Onze kersen soorten hebben wij geselecteerd op smaak, kleur en hardheid. In ons dagassortiment hebben wij vaak 2 tot 3 verschillende soorten aanwezig. Dagvers, direct uit de boomgaard. Wij maken onderscheid in vroege, midden en late kersen soorten. 

De vroege soorten zijn Prim, Bellise en Merchant. Dit zijn de eerste kersen van het seizoen. Vroege kersen zijn over het algemeen lekker sappig. 

De rassen in het midden van het seizoen zijn Vanda, Canda Giant en Summit. Dit zijn rassen die starten vanaf week 2/3 van het kersenseizoen. Deze rassen zijn over het algemeen wat steviger en heerlijk van smaak.

Onze latere rassen zijn Sylvia, Hedelfinger, Fertard, Duroni, Penny, Kordia, Karina en Regina. Hier zitten de echte toppers tussen. Hier vertellen wij graag meer over als u ons kersenbedrijf bezoekt.

Bekijk ons assortiment

Gevarieerd en excellent aanbod van kersen soorten

De lekkerste kersenrassen proeft u bij ons kersenbedrijf. Na het bezoeken van meerdere proeftuinen hebben wij uit vele rassen de beste kersen voor u geselecteerd. Hiermee kunnen wij u een gevarieerd en excellent aanbod aanbieden. Wij gaan ver in de keuzes die we maken voor de kersen. Dat maakt ook dat wij met een gerust hart kunnen zeggen dat we de smaakvolste kersen hebben uit de regio.

Lees meer over ons verhaal

Daarom kiest u voor Kersenbedrijf Jo en Monica Schaepkens

  • Een goede balans tussen de kersen rassen: zoet, stevig en sappig
  • Wij bieden onze kersen altijd dagvers aan
  • Wij zijn in staat om onze kersen optimaal te laten rijpen door gebruik van regenkappen
  • Wij bieden ook lekkere bijproducten aan zoals kersenjam, kersensaus, honing en kersen gedipt in chocolade saus
 
 

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.