Kers3 18-06

Nog 2 weekjes wachten…

We krijgen veel vragen over wanneer het kersenseizoen begint. Het is nog eventjes geduld hebben want het is een ontzettend koud voorjaar geweest en daardoor hebben we een late bloei gehad. Ondanks het warme weer van de afgelopen weken, is de achterstand niet ingehaald. We schatten dat de eerste kersen geplukt gaan worden binnen nu en twee weken! Nadat Monica ze getest heeft op smaak gaan ze de verkoop in.

Wachten totdat de kleur smaak goed is

Uiteraard hebben wij de neiging om zo snel mogelijk kersen te plukken voor onze kersenliefhebbers. Maar zoals jullie onze kersen kennen, wachten wij altijd met plukken totdat de kleur en smaak goed is. De kersen zijn op dit moment nog erg rood. Zoals we al op social media hebben geschreven: de meeste kersen behoren tegen het zwarte aan geplukt en gegeten te worden. Uiteraard zijn enkele rassen een uitzondering op de regel, zoals de Summit en Canada Giant. De rest van de kersen behoren dus donker tot zwart te zijn. Rode kersen zijn vaak minder smaakvol.

Plukdag 

De plukdag was voor velen een dag van ontspanning, een dag genieten van het kersenplukken en snoepen van lekkere grote kersen. Ook wij genoten van iedereen die langskwam om zelf te plukken en te ervaren. Maar met pijn in ons hart hebben we door organisatorische redenen de plukdag moeten annuleren, het was simpelweg te kortdag om de plukdag goed te organiseren. Doordat de overkapping in maart is ingestort hebben we dag en nacht gewerkt om te zorgen dat de boomgaard klaar staat voor de pluk. Dit, en door de onzekerheid met de corona, zijn we niet in staat om dezelfde ervaring te bieden zoals jullie die van ons gewend zijn. Vandaar dat we dit jaar overslaan en we zetten onze pijlen op de editie van volgend jaar. Hopende op begrip en we zien je graag terug bij ons verkooppunt, de pop-up store.

Online shop

Verder zijn we trots om te vermelden dat we dit jaar voor het eerst gaan experimenteren met een ander concept maar dan via de webshop. Dit jaar gaan we de kersen ook via de webshop verkopen onder ‘Ras van het dag’. Hierbij kun je kersen bestellen die wij geschikt achten voor de online verkoop en kun je je laten verrassen door het ras wat Jo zelf uitkiest voor de levering. Uitermate geschikt voor klanten die verder weg wonen of die verrast willen worden met lekkere kersen. Meer informatie over de online shop wordt binnenkort gedeeld.

Kers 18-06
Kers2 18-06

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.