Ons verhaal

Het begin

In 1997 namen wij de beslissing om het roer van ons bedrijf helemaal om te gooien. We waagden de sprong om ons rundveehouderij en akkerbouwbedrijf in te ruilen voor een nieuw avontuur: het telen van zoete kersen.

Spannende tijden braken aan: een geheel nieuwe bedrijfstak die nieuwe kennis en expertise vereiste. En zo begon het proces van verdiepen in de teelt: cursussen, bijeenkomsten, vergaderingen en heel veel leren. Met vallen en opstaan en na steeds weer bijschaven van onze kennis, hebben we ons gespecialiseerd in het telen van zoete kersen. Wij zijn trots op het feit dat we gegroeid zijn naar een telersfamilie met passie en liefde.

Samen als familiebedrijf

Regelmatig brainstormen we samen met onze kinderen aan de keukentafel over ons bedrijf: wat kunnen we verbeteren aan de kwaliteit, verkoop en presentatie, of hoe pakken we de organisatie van onze jaarlijkse plukdag aan. Ons hele gezin, inclusief schoonzoon en kleinkinderen nemen deel aan dit proces zodat we met trots kunnen zeggen: wij zijn een familiebedrijf en samen als een team zijn wij Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens.

Kom tijdens het kersenseizoen gerust langs om een van onze verschillende kersenrassen te proeven.

Dagvers

Een kers die moet je vers eten. Dan is de kers op zijn allerlekkerst. Daarom vinden wij het ontzettend belangrijk dat wij aan onze klanten verse kersen kunnen aanbieden. Proef het verschil van versheid en overtuig jezelf. Je proeft echt het verschil van smaak tussen een verse kers en een kers die al een aantal dagen oud is. Vers van de boom, direct in de verkoop. Bij ons ben jij er zeker van dat je naar huis gaat met verse kersen.

14 rassen

Smaken verschillen, en zo is dat met kersen ook. De Summit kers is misschien niet weggelegd voor jou, maar wel voor je partner. Daarom bieden wij onze klanten in totaal 14 verschillende kersenrassen aan. Van zoet tot mierzoet. Van hard tot zacht. Bij ons weet jij zeker dat je genoeg keuze hebt. Jo en Monica hebben een selectie gemaakt uit de beste kersenrassen. Zo kunnen wij een gevarieerd aanbod aanbieden. Want zelfs Jo en Monica hebben zo af en toe hun eigen favoriet.

Topkwaliteit

Er komt heel wat bij kijken om topkwaliteit kersen te telen. Het begint soms al drie tot vier jaar voordat de kers bij onze klant in de mond terecht komt. We houden de nieuwe rassen van de markt in de gaten en bezoeken proeftuinen om een nieuw lekker ras te vinden voor onze klanten. Alle rassen uit ons assortiment zijn door Jo en Monica op smaak, hardheid en kleur geselecteerd.

Focus op biodiversiteit

Kersentelen begint met het geschikt maken van de grond. Dit doen we door te werken met hoge kwalitatieve producten. Zo gebruiken we groenbemesters en compost om de grond van voedingstoffen te voorzien. Op deze manier maken we de grond gezond en leefbaar voor het bodemleven. Een gezonde bodem helpt ons om de kersenbomen sterk en weerbaar te maken tegen ziekten en plagen. Een gezonde bodem zorgt dus in principe dat wij lekkere zoete kersen van een goede kwaliteit kunnen plukken. Moeder natuur stuurt ons bij dit proces. We nemen grond-, blad- en sapmonsters om op de hoogte te blijven wat er afspeelt in de grond en boomgaard. Op basis hiervan bepalen we de koers om eventuele tekorten aan te vullen. U kunt het zien als een soort ADH-gehalte (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) voor de grond, biodiversiteit en boomgaard.

Over-Kersenbedrijf-Schaepkens