Ons verhaal
- Home
- Ons verhaal



Even voorstellen
Welkom bij ons kersenbedrijf
Wij zijn een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van zoete kersen. Tijdens het kersenseizoen ben je van harte welkom op ons kersenbedrijf om de verschillende tussen onze rassen te proeven.
- Sinds 1997 dé kersenspecialist
- Tijdens het kersenseizoen ben je van harte welkom
- Tijdens onze plukdag kun je je eigen kersen plukken
- PlanetProof gecertificeerd
Bekijk video

Het begin
In 1997 namen wij de beslissing om het roer van ons bedrijf helemaal om te gooien. We waagden de sprong om ons rundveehouderij en akkerbouwbedrijf in te ruilen voor een nieuw avontuur: het telen van zoete kersen.
Spannende tijden braken aan. Een geheel nieuwe bedrijfstak die nieuwe kennis en expertise vereiste. En zo begon het proces van verdiepen in de teelt. Cursussen, bijeenkomsten, vergaderingen en heel veel leren. Met vallen en opstaan en na steeds weer bijschaven van onze kennis, hebben we ons gespecialiseerd in het telen van zoete kersen. Wij zijn trots op het feit dat we gegroeid zijn naar een telersfamilie met passie en liefde.

Samen als familiebedrijf

Verse kersen
Wij vinden dat je een kers vers moet eten. Want dan is een kers op zijn allerlekkerst! Daarom vinden wij het belangrijk om verse kersen te kunnen aanbieden via onze huisverkoop. Vroeg in de ochtend worden de kersen gelukt in onze boomgaard en worden vervolgens vers aangeboden bij onze huisverkoop. Proef het verschil en overtuig jezelf. Je proeft duidelijk het verschil tussen verse kersen en kersen die een paar dagen oud zijn. Vers van de boom, direct in onze verkoop.

17 rassen
Smaken verschillen en zo is dat ook met kersen. Of je nu van een zoete, harde of sappige kers houdt, bij ons ben je aan het juiste adres. Momenteel hebben we 17 rassen in ons assortiment en we blijven op zoek naar de lekkerste kersen rassen om jou en onszelf te verwennen. Want ook wij zijn gek op kersen en hebben allemaal ons eigen favoriete kers! Vandaar dat wij het belangrijk vinden om een gevarieerd aanbod te kunnen aanbieden voor een breed publiek.

Kwaliteit
Er komt heel wat bij kijken om een goede kwaliteit kersen te telen. Het begint soms al drie tot vier jaar voordat de kers bij jou in de mond terecht komt. We houden de nieuwste rassen van de markt in de gaten en bezoeken regelmatig proeftuinen om de lekkerste rassen te kunnen aanbieden. Alle rassen uit ons assortiment zijn door Jo, Monica, kinderen en vrienden op smaak, hardheid en kleur geselecteerd.



Samen met de natuur
Focus op biodiversiteit
De laatste jaren zijn we met onze teelt steeds meer gaan focussen op het zorgen voor een goede balans in de biodiversiteit in onze boomgaard. We hebben geleerd dat een goed gewas begint met een goede grond. Vandaar dat wij regelmatig blad- en grondmonsters nemen en tekorten aanvullen met natuurlijke producten. Op deze manier maken we de grond gezond en leefbaar voor het bodemleven.

Reviews
Klanten over ons
Gewoonweg de beste kersen in Limburg, de lekkerste en de eerlijkste! Vooral de Kordia is super. Nergens anders zijn zo'n kersen te krijgen. Jo en Monica verdienen de hoofdprijs in kersenland.
Wij staan op de camping vlakbij Klimmen en zijn blij als het kersenseizoe weer begint. Hele fijne en lieve mensen die ook nog eens de lekkerste kersen hebben,wat wil een mens nog meer.
De lekkerste kersen van de Benelux 🍒 We zijn al de dagen al aan het afstrepen op de kalender. Als je 1 🍒 gegeten hebt... wil je geen andere meer
De soorten die ik gekocht heb waren van hoogstaande kwaliteit en ook de prijs was aangenaam. Verheug mij op het nieuwe seizoen.
Het is zo'n leuk initiatief. Overheerlijke kersen plukken en tegelijk opeten. Vooral ons kleinkind geniet elke keer weer. Natuurlijk nemen we ook steeds kersen mee naar huis. Jammer dat het kersen seizoen zo kort is. Dit jaar komen we weer plukken en eten.