IVN-Uilenwerkgroep-Voerendaal-uilenkasten

Uilenkasten geplaatst door IVN

Onze kameraden van IVN zijn weer langs geweest. Ditmaal voor het plaatsen van uilenkast nummer drie en vier. In November kwamen Albert en Lucas van de uilenwerkgroep al langs voor de eerste twee kasten, waarvan een voor de kerkuil en de ander voor de steenuil. Nu hebben Lucas, Albert, Jan en Jo samengewerkt om huisje nummer drie en vier te plaatsen.

We zijn erg verheugd dat we een bijdrage leveren aan het leefgebied van de uil. Hopelijk krijgen we snel gezelschap! We willen IVN en de uilenwerkgroep bedanken voor de hulp voor het plaatsen van de uilenkasten. Jan Smijsters willen we nog in het speciaal bedanken voor het maken van de kasten.

Win-winsituatie

‘’De kersenboomgaard met kort en ruig gras met in de onmiddellijke nabijheid een begraasd weitje, heggen, houtwallen en moestuintjes vormt een prachtig kleinschalig gebied met voldoende voedsel voor steenuilen zoals o.a. kevers en regenwormen. En Jo Schaepkens is bovendien heel blij dat uilen ook muizen op hun menu hebben staan.’’, vertelt Suzie Evens van IVN. Een nest uilen verorbert tientallen muizen per dag. De aanwezigheid van uilen betekent dus een win-winsituatie.

We hebben ook al een kerkuil gesignaleerd in de schuur. Een kerkuilenkast was daarom een welkome aanvulling. ‘’We hebben voor het eerst in onze gemeente buitenkasten geplaatst voor de kerkuil. Nu maar op hun goedkeuring wachten. Wij zijn heel blij dat we bij het Kersenbedrijf van fam. Schaepkens uilenkasten konden plaatsen. We hopen dat de uilenkasten spoedig bewoond zullen gaan worden zodat we samen een bijdrage hebben kunnen leveren aan het voortbestaan van deze prachtige vogels.’’, aldus Suzie Evens.

Begint het bij u te kriebelen, bent u ook geïnteresseerd in het werk van de Uilenwerkgroep Voerendaal? Neem contact op via a.vd.dries@gmail.com

Zij zijn naarstig op zoek naar mensen met hart voor de natuur, die de groep willen versterken om kasten te controleren, te repareren of te vervaardigen.

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.