Je hebt kersen gekocht en je wilt graag weten hoelang je deze kunt bewaren. Op deze pagina leggen wij uit hoe jij het beste kersen kunt bewaren.
Aankooptip
Als je kersen nog een aantal dagen wilt bewaren is het natuurlijk belangrijk dat je verse kersen koopt. Probeer hier op te letten bij het kopen van kersen. Koop kersen die mooi egaal zijn en waar het steeltje er nog aan vast zit. Aan het steeltje kunt u zien of een kers vers is of niet. Verse kersen hebben altijd een groene steel. Kersen die wat ouder zijn hebben een bruin(er) steeltje.
Kersen bewaren in de koelkast
De belangrijkste reden waarom je kersen gekoeld dient te bewaren is vanwege de kwaliteit. Iedere dag dat je de kersen niet koel bewaart, ontstaat er kwaliteitsverlies. Met warm weer gaan de kersen nog sneller achteruit. Het beste is dus om de kersen altijd in de koelkast te bewaren. Dat raden wij onze klanten ook altijd aan en dat doen wijzelf ook altijd. Bewaar de kersen in de koelkast op vijf á zes graden celcius.
Je kunt de kersen vijf minuten tot een kwartier voor consumptie uit de koelkast pakken om ze op kamertemperatuur te laten komen. Als de kersen vers zijn, dan kunnen ze makkelijk drie tot vijf dagen in de koelkast bewaard worden.
Kersen uit de koeling smaken beter
Kersen uit de koeling smaken beter? Dat klinkt gek, maar toch is het waar. We hebben het dan natuurlijk wel over verse kersen. Ook onze kersen die we via onze pop-up store dagvers verkopen, worden gekoeld. Waarom? Omdat gekoelde kersen toch net iets lekkerder smaken als kersen die niet gekoeld zijn. Zodra de kersen uit onze boomgaard komen, worden ze direct teruggekoeld naar zes graden celcius. Dit doen we om te zorgen dat de kersen op topkwaliteit blijven.
Kersen die je direct van de bloom kunt plukken, smaken natuurlijk wel het allerlekkerste! Deze smaaksensatie is te ervaren tijdens onze plukdag.
Kersen bewaren in de vriezer
In de vriezer kun je de kersen makkelijk 12 maanden bewaren. Wij bewaren altijd genoeg kersen in de vriezer voor ongeveer een jaar. We gebruiken de ingevroren kersen op voordat het nieuwe seizoen begint. Met ingevroren kersen kun je lekkere recepten maken, zoals kersenjam, kersenkwark of kersensmoothies.
Kersen bewaren op de fruitschaal
Probeer de fruitschaal te vermijden en maak gebruik van een koeling. Als je toch de kersen op de fruitschaal wilt bewaren, dan moet je rekening houden dat ze sneller achteruit gaan. Kersen bewaren zich het beste rond vijf graden.
Laat de steel altijd aan de kers
