Wanneer begint het kersenseizoen?

Er gaat niets boven de smaak van verse, sappige kersen in de zomer. Het is tenslotte ƩƩn van de lekkerste fruitsoorten. Het is dan ook niet gek dat veel mensen uitkijken naar het kersenseizoen. Daarom dat we besloten dit blog te schrijven om duidelijkheid te creƫren. Zelfs voor ons is het ieder jaar een verrassing wanneer de kersentijd dan Ʃindelijk van start gaat.

Het voorjaar is belangrijk

Het kersenseizoen is altijd afhankelijk van het voorjaar. Als we een warm en droog voorjaar hebben, krijgen we een vroeg seizoen. Hebben we een nat en koud voorjaar dan krijgen we een later seizoen. Zo kun je al snel inschatten of het een vroeg of laat seizoen wordt.

Een vroeg seizoen start meestal begin juni. Bij een normaal seizoen is dat rond half juni. En bij een laat kersenseizoen is dat pas eind juni

Normaal gesproken zijn kersen vanaf medio juni t/m augustus verkrijgbaar in Nederland, afhankelijk van de regio.

Wanneer begint het kersenseizoen van 2023?

Door het koude weer van de afgelopen maanden krijgen we een later kersenseizoen. We verwachten dat het seizoen ongeveer eind juni van start zal gaan. Wat betekent dat we dit jaar iets later kunnen genieten van heerlijke kersen uit Klimmen.

Laten we hopen dat de zon de komende periode nog goed gaat schijnen zodat we nog wat dagen kunnen inhalen.

Ieder kersenjaar is anders

Om jullie een goed beeld te geven tussen de verschillen per seizoen hebben we de foto’s van 27 mei 2020, 2021 en 2022 naast elkaar gezet. Zo kun je zien hoe veel verschil het weer maakt voor de start van de kersentijd.

Voorgaande-kersenseizoenen

Volg ons in aanloop naar het kersenseizoen

Houd onze website en sociale media kanalen in de gaten voor de laatste updates over de startdatum van het seizoen. Wanneer het seizoen start, ben je van harte welkom om onze kersen te komen proeven en kopen. Onze kersen zijn vers geplukt en van de beste kwaliteit. Kom langs en ontdek zelf waarom onze kersen zo geliefd zijn.

Groetjes Jo & Monica Schaepkens

Delen is lief šŸ˜‡

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.