Wanneer begint het kersenseizoen?

Er gaat niets boven de smaak van verse, sappige kersen in de zomer. Het is tenslotte één van de lekkerste fruitsoorten. Het is dan ook niet gek dat veel mensen uitkijken naar het kersenseizoen. Daarom dat we besloten dit blog te schrijven om duidelijkheid te creëren. Zelfs voor ons is het ieder jaar een verrassing wanneer de kersentijd dan éindelijk van start gaat.

Het voorjaar is belangrijk

Het kersenseizoen is altijd afhankelijk van het voorjaar. Als we een warm en droog voorjaar hebben, krijgen we een vroeg seizoen. Hebben we een nat en koud voorjaar dan krijgen we een later seizoen. Zo kun je al snel inschatten of het een vroeg of laat seizoen wordt.

Een vroeg seizoen start meestal begin juni. Bij een normaal seizoen is dat rond half juni. En bij een laat kersenseizoen is dat pas eind juni

Normaal gesproken zijn kersen vanaf medio juni t/m augustus verkrijgbaar in Nederland, afhankelijk van de regio.

Wanneer begint het kersenseizoen van 2024?

Door het warme weer vroeg in het jaar is de rijping van de kersen is een sneltreinvaart geschoten. Echter, door de koude en natte dagen in april en mei is de groei een klein beetje geremd. Maar ondanks dat denken we toch dat we tussen 12 en 15 juni gaan starten met het kersenseizoen! Noteer het in de agenda om als een van de eerste te kunnen genieten van onze zoete kersen.

Wil je het echt zeker weten? Houd dan onze social media in de gaten of meld je aan als kersenvriend. Zodra het seizoen starten delen we dit als eerste met onze kersenvrienden of volgers.

Ieder kersenjaar is anders

Om jullie een goed beeld te geven tussen de verschillen per seizoen hebben we de foto’s van 27 mei 2020, 2021 en 2022 naast elkaar gezet. Zo kun je zien hoe veel verschil het weer maakt voor de start van de kersentijd.

Voorgaande-kersenseizoenen

Volg ons in aanloop naar het kersenseizoen

Houd onze website en sociale media kanalen in de gaten voor de laatste updates over de startdatum van het seizoen. Wanneer het seizoen start, ben je van harte welkom om onze kersen te komen proeven en kopen. Onze kersen zijn vers geplukt en van de beste kwaliteit. Kom langs en ontdek zelf waarom onze kersen zo geliefd zijn.

Groetjes Jo & Monica Schaepkens

Delen is lief 😇

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Als Kersenvriend ontvang je een reminder zodra het kersenseizoen begint, leuke aanbiedingen via de mail en informatie over onze kersenplukdag.
Aanmelden kersenvriend
We sturen je alleen e-mails tijdens het kersenseizoen. Lees hier onze privacyverklaring.