kersenseizoen

Wanneer begint het kersenseizoen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Dat is inderdaad een goede vraag! We krijgen deze vraag het hele jaar door en in aanloop naar het seizoen begint de telefoon te rinkelen, ontvangen we Facebook-berichten en komen we met mensen in contact die ons vragen wanneer die kersen er toch eindelijk weer zijn. Daarom dat we besloten dit blog te schrijven om meer duidelijkheid te creëren. Want zelfs voor ons is het vaak maar inschatwerk.

Dus wanneer begint het kersenseizoen?

Dat is een hele lastige vraag. De start is afhankelijk van drie belangrijke maanden: maart, april en mei. Als de temperatuur tijdens deze maanden hoog ligt, dan krijgen we een vroeg seizoen. Is de temperatuur laag tijdens deze drie maanden? Dan krijgen we een laat seizoen. Dit geeft vaak al een goede indicatie wanneer het kersenseizoen van start kan gaan. In feite zijn we dus afhankelijk van de weergoden.
wanneer-begint-kersenseizoen

Vroeg vs laat kersenseizoen

Zo kunnen we onderscheid maken tussen een vroeg, normaal en laat seizoen. Een vroeg seizoen is wanneer de eerste kersen begin juni rijp zijn. Bij een normaal seizoen zijn de kersen rond half juni rijp. Een laat seizoen is als de kersen eind juni rijp zijn. Het is elk jaar verschillend dus ook wij moeten iedere jaar weer afwachten tot kort voor het kersenseizoen van start gaat, ongeveer drie tot vier weken van te voren weten we of het een vroeg, normaal of laat seizoen wordt.

Onze kersenseizoenen 2014 t/m 2017

2017: 16 juni t/m 28 juli – Normaal

2016: 4 juli t/m 6 augustus – Laat

2015: 22 juni t/m 31 augustus – Normaal

2014: 3 juni t/m 26 juli – Vroeg

Wanneer begint het kersenseizoen bij Kersenbedrijf Jo en Monica Schaepkens?

Het kersenseizoen gaat bij ons starten in de week van 15 juni. Ons kersenbedrijf ligt in Klimmen, Zuid-Limburg.

Wil jij nu geen kers van ons heerlijke assortiment missen? Meld je dan aan als onze Kersenvriend en ontvang van ons een mail zodra het seizoen start.

Of volg ons op Facebook of Instagram. Tot snel!

Groetjes Jo & Monica

Populaire berichten
Kersenvriend

Meld je aan als Kersenvriend

Ben je ook zo gek op kersen? Meld je dan aan als onze Kersenvriend!

Als Kersenvriend ontvang je:

Wij zullen je niet spammen. Lees onze privacyverklaring.